Rauni Mali: Kaupunginorkesterin tunnelmallinen ilmaiskonsertti musiikinystäville

Bravissimo! - iltamat sai jouluisen kehyksen Lappeenrannan Kehruuhuoneella 1.12.2016. Salin täyteinen yleisö nautti sekä hyvästä musiikkitarjonnasta että Kehruuhuoneen kauniisti rakennetusta miljööstä. Konsertin alku, Mozartin Divertimento kahdelle käyrätorvelle ja jousille, on "musiikillinen vitsi", jossa kapellimestarin pantomiimi johdatteli yleisön pieneen käyrätorvien soolohupailuun. Lieneekö Kehruuhuoneen akustiikka tehnyt sen että vierastin orkesterin Lappeenranta-salia pienemmässä tilassa turhan pontevasti esittämää mozarttulkintaa, kun ympäristö olisi oikeuttanut keveämpään hovisoittoon.



Seppo Paroni Paakkunaisen sellisti Eeva-Maria Pykäläiselle ja huilisti Tiina Heinoselle säveltämä Kolme kappaletta Karjalaa oli mielenkiintoinen vanhaa Karjalan musiikkiperinnettä uudistanut sävelmä. Sello ja huilu keskustelivat moderneilla soittotavoilla ja saivat kuulijan tarkkaavaiseksi, koska mitään ennalta-arvattavaa ei ollut. Mainio esitys.



Yksi konsertin kohokohdista oli myös Linnea Hurttian (viulu) ja Ivan Podyachevin (alttoviulu) esittämä Martinun Madrigaali. Nuorten soittajien sensuelli esitys, josta ei puuttunut teknisesti vaativia loisteliaita osuuksia, sai kuulijan lämpenemään. Soittajien iloisuus ja keskinäinen yhteisymmärrys olivat esityksen korostuneita plussapisteitä.



Konsertin vaihtelevaksi ja eloisaksi rakennettu ohjelma sisälsi myös elokuvamusiikkia ja mukavan näytteen orkesterin levyttämästä balettimusiikista. Musiikkia moneen makuun - niinkuin ennakkoon oli luvattu.

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *