Jorma Panula johtaa Saimaa Sinfoniettaa 8.12. 2016

Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Lappeenrannan musiikkiopiston Saimaa Sinfonietta konsertin johtaa legendaarinen kapellimestari akateemikko Jorma Panula ja solistina esiintyy Lappeenrannan kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtaja Aleksi Mäkimattila. Torstaina 8.12. klo 19 Lappeenranta-salin lavalla soi suuri ammattilaisten ja nuorten sinfoniaorkesteri ohjelmassaan Uuno Klamin Merikuvia, Richard Straussin Käyrätorvikonsertto nro 1 ja Einojuhani Rautavaaran Pelimannit. Päivällä klo 11 sama konsertti soi Lappeenrannan koululaisille.



Akateemikko, professori Jorma Panula (s.1930) tunnetaan kapellimestarina säveltäjänä, sovittajana ja erityisesti Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon opettajana. Hänen kapellimestariopissaan ovat olleet muun muassa kansainvälisenkin uran luoneet kapellimestarit Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Osmo Vänskä, Sakari Oramo, Susanna Mälkki ja Mikko Franck.



Solistina soittava kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtaja Aleksi Mäkimattila palkittiin kolmannella palkinnolla Lieksan kansainvälisessä käyrätorvikilpailussa 27.7.2016. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2011 alkaen opettajanaan Kalervo Kulmala. Aleksi on soittanut käyrätorven varaäänenjohtajan sijaisena Turun filharmonisessa orkesterissa vuoden 2012-13. Keväällä 2013 hän soitti solistina RSO:n nuorten solistien konsertissa ja samana vuonna sooloresitaalin Japanissa MusicStudents-festivaalilla Kyotossa. Aleksi on opiskellut lisäksi Lontoon Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa opettajinaan Martin Owen, Richard Watkins, Michael Thompson ja Roger Montgomery. Lisäksi hän täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla.



Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *