Lappeenrannan kaupunginorkesteri - Marzismia ja Frank Zappaa 13.10.2016

Frank Zappan musiikki ja sitä soittavat muusikkoystävykset astuvat lavalle kapellimestari Jukka Iisakkilan johdolla, kun Saimaa Sinfoniettan konsertissa torstaina 13.10.2016 klo 19 Lappeenranta-salissa tehdään kaleidoskooppimainen aikamatka menneisyydestä tulevaisuuteen. Konsertissa solistisessa roolissa esiintyvät laulaja- ja kitaristi Marzi Nyman, lyömäsoittaja Arttu Takalo ja käyrätorviwelho Tero Toivonen.



Yhdysvaltalainen Frank Zappa (1949-1993) tunnetaan muusikkona ja säveltäjänä, joka kulki populaarimusiikin saralla omia polkujaan. Hän yhdisti tuotannossaan miltei kaikkia kuviteltavissa olevia elementtejä, ja useimmiten hän lähestyi aiheitaan pilkan ja terävän absurdismin valossa. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu niin populaarimpaa materiaalia, modernia orkesteri- ja kamarimusiikkia, elokuvaa, elektronista musiikkia kuin jazziakin, ja tämä kuuluu myös tässä konsertissa. Zappan Edgar Varese- ja Stravinsky-vaikutteista klassista tuotantoa ovat johtaneet mm. Kent Nagano sekä Pierre Boulez, ja niitä on levyttänyt mm. saksalainen Ensemble Modern.



Kitaristi Marzi Nyman (s. 1979) on paraatiesimerkki siitä monenlaisesta ja raja-aitoja kumartamattomasta muusikkoudesta, joka on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Vuosien varrella Nyman ei ole pelkästään vaikuttanut useissa eri eturivin jazzyhtyeissä kitaristina, vaan hän on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin, säveltänyt teoksia orkestereille ja soittanut rivimuusikkona useilla eri levytyksillä. Pelkästään tällä vuosituhannella "musiikin kameleontiksi" kutsuttu monitaituri on ehtinyt soittaa jo lähemmäs neljälläkymmenellä levyllä.



MIlko Vesalainen intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *