Tibor Bogányi puikoissa divertimentojen taivaassa

Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 3.10.2013 klo 19 Lappeen Marian kirkossa orkesteria johtaa sen taiteellinen johtaja Tibor Bogányi. Solisteina esiintyvät Tiina Heinonen, huilu ja Lily-Marlene Puusepp, harppu. Heidän solistinumeronaan on suuren yleisön toiveklassikko W.A.Mozartin Konsertto huilulle, harpulle ja orkesterille. Konsertissa kuullaan myös kantaesityksenä säveltäjä Sampsa Ertamon orkesterille säveltämä The Stream for orchestra. Teoksen synnyn lähtökohtana on ollut Saimaa. Orkesteri muistaa myös 9.10. 85-vuotispäiviään juhlivaa Einojuhani Rautavaaraa nuoruuden teoksella Divertimento, joka on vuodelta 1953 ja konsertin päättää Alfred Schnittken uusklassinen toiveklassikko Sarja vanhaan tyyliin.



Lily-Marlene Puusepp valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2005, jossa hän opiskeli harpunsoittoa Marjatta Haahden oppilaana. Tällä hetkellä Puusepp viimeistelee taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiassa. Lily-Marlene Puusepp on konsertoinut mm. Avanti! –kamariorkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sekä Hyvinkään ja Seinäjoen orkesterien solistina. Tämän lisäksi hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla, joista mainittakoon Musica nova Helsinki, Tampere Biennale, Viitasaaren Musiikin Aika, Crusell-viikko, Inkoon Meri ja Musiikki, Loviisan Sibeliuspäivät, Ahvenanmaan Katrina-konserttisarja, Brahe Classica ja Hangon Musiikkijuhlat. Pohjoismaiden lisäksi hän on esiintynyt mm. Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Belgiassa, Virossa ja Japanissa. Puusepp on soittanut freelance-harpistina monien kotimaisten orkestereiden konserteissa ja tehnyt yhteistyötä myös kuorojen kanssa, joihin kuuluu mm. Candomino, Oulaisten Nuorisokuoro ja Tapiolan Kamarikuoro. Puusepp on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle ja esiintyy myös CD-julkaisuilla. Lily-Marlene Puusepp soittaa Lyon & Healy Style 23 konserttiharppua, jonka hankkimista varten hänelle myönnettiin Suomen Kulttuurirahaston, Alfred Kordelinin Säätiö ja Sibelius-Akatemian tukirahastojen apurahat. Puusepp on aktiivinen aikamme musiikin esittäjä ja hän on kantaesittänyt kymmeniä teoksia sekä kotimaisilta että ulkomaisilta säveltäjiltä. Perinteisen konserttiharpun lisäksi Puusepp soittaa myös elektroakustista konserttiharppua ja on elektroakustisen musiikin esittämiseen keskittyvän defunensemblen jäsen. Aktiivisen konsertoinnin lisäksi Lily-Marlene Puusepp opettaa harpunsoittoa Helsingin konservatoriossa sekä Raaseporin ja Vantaan musiikkiopistoissa.



Tiina Heinonen aloitti musiikkiopintonsa Lappeenrannassa Alakylän musiikkiluokalla, sekä musiikkiopistossa huiluopettajanaan Maikki Talasmo-Haili ja pianossa Tuula Hirvenoja. Jatko-opinnot hän suoritti Helsingin konservatoriossa opettajinaan Timo Pulakka ja Hanna Juutilainen, mistä hän valmistui erinomaisin arvosanoin. Pohjoismaisessa nuorison taidetapahtumassa Tiina Heinonen edusti Helsingin kaupunkia.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin huilun varaäänenjohtajaksi hänet kiinnitettiin 1995. Hän suoritti työnsä ohessa diplomitutkinnon keväällä 2005 Anja Voipion johdolla erinomaisin arvosanoin esittäen mm. Ibertin huilukonserton. Oman orkesterin solistina Tiina Heinonen on esittänyt mm. J.S. Bachin h-mollisarjan, Mozartin huilu-harppu konserton ja Vivaldin C-duuri piccolokonserton. Kaupunginorkesterin vieraillessa Pietarissa joulukuussa 2010 hän esiintyi solistina soittaen Vivaldin huilukonserton 'La Notte'.



Milko Vesalainen

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *