Paciuksen ja Sibeliuksen viulukonserttoja 6.10. Imatralla.

Konserttihovi aloittaa syyskauden sunnuntaina 6.10. klo 16.00 konsertilla, jossa esiintyy kaksi Jania: viulisti Jani Lehtonen ja pianisti Jani Aarrevaara. Ohjelmassa on Paciuksen ja Sibeliuksen viulukonserttoja.



JANI LEHTONEN on helsinkiläinen viulutaiteilija. Hän toimii Helsingin kaupunginorkesterin ensiviulunsoittajana sekä Filharmoonisen Viihdejousikon primaksena. Opintonsa Lehtonen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa ja Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa opettajinaan mm. Lajos Garam, Tuomas Haapanen, Milan Vitek ja Serguei Asizian. Yksityisesti hän on saanut oppia Pekka Kauppisen ja Ilkka Viljasen johdolla, joista jälkimäinen on valmentanut Lehtosta viimevuosina sekä toiminut taiteellisena tuottajana Fritz Kreislerin teosten levytyksissä.



Ensikonsertin Jani Lehtonen antoi Kööpenhaminassa joulukuussa 2002. Hän on esiintynyt muunmuassa Helsingin kaupunginorkesterin, Aalborgin- ja Odensen sinfoniaorkesterin, Kaartin soittokunnan, Vantaan viihdeorkesterin ja Arkadia-kvartetin viulistina. Kvartetti sai Helsingin Yliopiston myöntämän Pacius-palkinnon vuonna 2010.



JANI AARREVAARA on syntynyt vuonna 1976 Kolarissa. Hän on opiskellut Wurtzburgin musiikkikorkeakoulussa Saksassa, osallistunut Raekallion, L.Hoffmannin ja D. Krausin mestarikursseille sekä saavuttanut kolmannen sijan kansainvälisessä IBLA Grand Orize-pianokilpailussa Italiassa. Viimemainitusta seurasi se että hän pääsi kilpailuvoittajien konserttikiertueelle Yhdysvaltoihin, joka päättyi esiisntymiseen New Yorkin Carnegie Hallissa.



Aarrevaara on työskennellyt pianonsoitonopettajana saksalaisissa ja suomalaisissa musiikkioppilaitoksissa. Tällä hetkellä hän toimii pianonsoiton lehtorina Tampereen konservatoriolla.

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *