Kapellimestari Dalia Stasevska Lappeenrannassa 7.11.

Dalia Stasevska meinasi aloittaa muusikonuransa huilua soittamalla, mutta isä oli silloin sitä mieltä että ainaisen puhaltamisen seurauksena aivot eivät saisi happea ja siitä seuraisi väistämätön hidas tyhmentyminen. Niinpä minulle annettiin viulu. Viisaat mielipiteet eivät kuitenkaan jääneet vielä tähän: ensimmäinen viulunopettaja oli sitä mieltä että koska aloitin soittamisen vasta 10-vuotiaana tulevaisuuteni viulistina näytti heikolta. Jos olisin ahkera ja onnekas voisin saada töitä jostakin maakunnasta viulunsoitonopettajana tai jos olisin todella ahkera ja onni potkaisisi erittäin kovaa niin aukeaisi minulle kakkosviulun takapultin virka.



Eipä ole kukaan potkaissut, sillä en ole enää viulisti enkä liioimmin opettaja tai kakkosviulusoittaja. Soitin kolme vuotta Sibelius-Akatemiassa viulua Kaija Saariketun luokalla, mutta kapellimestariopintojen alkaessa Tukholman Kuninkaallisessa Akatemiassa Jorma Panulan luokalla myös viulu vaihtui alttoviuluun. Kapellimestariopinnot jatkuvat tällä hetkellä kohti väistämätöntä diplomia Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin kanssa ja alttoviulua opiskelen Ilari Angervon johdolla.



Dalia Stasevska on johtanut mm. Tapiola Sinfoniettaa, RSO:n puhaltajia, Kymi Sinfoniettaa, Hämeenlinnan kaupunginorkesteria, Sibelius-Akatemian Sinfonia Orkesteria sekä Kuhmon kamarimuusikoita. Esa-Pekka Salosen assistenttina Los Angelesissa hän oli syksyllä 2011.



Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *