Saimaa Sinfonietta-solisti vaihtuu

Saimaa Sinfonietta konsertoi torstaina 5.9.2013 klo 19 Lappeenranta-salissa. Orkesteria johtaa Sasha Mäkilä. Konsertin solisti vaihtuu ja solistina esiintyy Radion sinfoniaorkesterin 2.soolotrumpetisti Tomas Gricius.



Konsertissa kuullaan Johann Sebastian Bachin Brandenburgilainen konsertto nro 2, Henri Purcellin Sonaatti trumpetille ja jousille, Leevi Madetojan Maalaiskuvia ja Joseph Haydnin Sinfonia nro 99.



Tomas Gricius opiskeli trumpetinsoittoa ensin J. Naujalisin musiikkikoulussa Kaunasissa, Liettuassa 1983–1995. Hän jatkoi opintojaan Liettuan musiikki- ja teatteriakatemiassa 1995–2002 S. Petrulisin, A. Kontautasin ja T. Dokshizerin johdolla. Gricius on opiskellut myös Lontoossa Guildhall School of Music and Drama -korkeakoulussa J.Millerin ja A.McAneneyn johdolla ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Harjanteen ohjauksessa sekä osallistunut T.Dokshizerin, M.Andren, R.Simonsin, U.Agnasin ja P.K.Svendsenin mestarikursseille.



Tomas Gricius voitti J.Pakalnis National Wind Instruments -kilpailun 1987, 1992 ja 1995 sekä kolmannen kansainvälisen Raimo Sarmas turmpettikilpailun Lieksassa 2007.



Gricius on esiintynyt mm. Prahan kamariorkesterin, Liettuan valtion sinfoniaorkesterin, Joensuun kaupunginorkesterin ja Kaunasin kamariorkesterin solistina. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko ja on esiintynyt sekä levyttänyt paljon nykymusiikkia mm. Gaida Ensemblen kanssa.

Gricius työskenteli Liettuan kansallisessa sinfoniaorkesterissa trumpetin varaäänenjohtajana 2000–2005. Radion sinfoniaorkesterin trumpetin toiseksi soolosoittajaksi hänet valittiin 2006. Vuonna 2008 Gricius valittiin soittaman World Symphony -orkesterin Korean kiertueelle.

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *