Sibeliuksen 6. sinfonia Lappeenranta-salissa 9.9.klo 19

Saimaa Sinfonietta juhlistaa Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlasyksyn aluksi säveltäjämestarin juhlavuotta myyttisellä ja arkaaisella 6. sinfonialla suurelle sinfoniaorkesterille. Saimaa Sinfoniettaa johtaa keskiviikkona 9.9.2015 klo 19 Lappeenranta-salissa kaupunginorkesterin uusi taiteellinen johtaja kapellimestari Vytautas Lukocius. Konsertin solistina esiintyy kansainvälistä uraa tekevä Jean Sibelius viulukilpailussa vuonna 2010 2. palkinnolla palkittu viulutaiteilija Petteri Iivonen. Hänen solistinumerona kuulaan suosikkiklassikkokonserttona Felix Mendelssohnin Viulukonsertto e-molli op. 64. Konsertin avaa juhlasoittona ugrilaisuhmainen Aarre Merikannon Intrada.



Vytautas Lukocius (s.1974) on suorittanut loppututkinnot kotimaassaan Liettuassa kapellimestarina ja pianistina. Hän on myös valmistunut Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta, jossa hänen opettajanaan on ollut mm. Jorma Panula. Lisäksi hän on opiskellut Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa. Vuonna 2006 Lukocius voitti 3. kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun.



Petteri Iivonen (s. 1987) on kiistatta yksi viime vuosien parhaista suomalaisista nuorista solisteista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan (Il Gazzettino) sekä herkkyyden ja harkitun fraseerauksen (Helsingin Sanomat) ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen tuli toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ollen kautta aikojen vain toinen kilpailussa menestynyt suomalainen. Hän on myös Kuopion valtakunnallisen viulukilpailun nuorin voittaja kautta sen historian.

Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *