Einojuhan Rautavaaran Enkelin kosketus 5.3.2015

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Enkelin kosketus -konsertissa torstaina 5.3.2015 klo 19 Lappeen Marian kirkossa orkesteria johtaa kapellimestari Dalia Stasevska. Konsertin solistina ensimmäistä kertaa esiintyy kaupunginorkesterin uusi konserttimestari Matti Koponen. Ohjelmassa kuullaan Sibelius 150-juhlavuoden merkeissä Jean Sibeliuksen teoksista Andante festivo ja Canzonetta sekä solistinumeroina harvemmin kuultu Sibeliuksen Sarja d-molli viululle ja jousille sekä Humoreski nro 5 Es-duuri. Konsertin päättää maamme kansainvälisesti tunnetuimman sinfonikon Einojuhani Rautavaaran (s.1928) Autumn Gardens, Syksyn puutarhat.



Dalia Stasevska (s. 1984) varttui Tampereella suomalais-ukrainalaisessa kuvataiteilijaperheessä. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan ja Leif Segerstamin johdolla ja suoritti syksyllä 2012 kapellimestaridiplomin parhain arvosanoin. Lisäksi Dalia Stasevska on opiskellut alttoviulua ja viulua Sibelius-Akatemiassa ja esiintyy jatkuvasti etenkin kamarimuusikkona eturivin muusikoiden kanssa. Sävellysopintoja hän on suorittanut Jouni Kaipaisen ja Juhani Nuorvalan johdolla.



Dalia Stasevska on valittu syksystä 2014 alkaen Orchestre de Parisin ja Paavo Järven uudeksi assistentiksi. Kaudella 2014-15 Stasevska debytoi mm. Lahti Sinfonian ja Orchestre de Parisin kanssa. Dalia Stasevska toimii Kamarikesä-festivaalin taiteellisena johtajana.



Matti Koponen aloitti viulusoiton kolmivuotiaana Käpylän musiikkiopistossa opettajanaan Marja Olanmaa. Opinnot jatkuivat Seppo Tukiaisen johdolla Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla sekä myöhemmin solistisella osastolla Päivyt Mellerin oppilaana. Koponen on soittanut useissa maamme ammattiorkestereissa Helsingin kaupunginorkesterista Lapin kamariorkesteriin. Koponen valittiin Lappeenrannan kaupunginorkesterin konserttimestariksi viime syksynä.



Intendentti Milko Vesalainen

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *