Minna Lindgren Lappeenrannan Maakuntakirjastossa 4.3.

Musiikkitoimittaja, kirjailija Minna Lindgren pakinoi Lappeenrannan Maakuntakirjastossa keskiviikkona 4.3.klo 18 kirjastaan "Sinfoniaanisin terveisin - lyhyt kurssi klassisen musiikin maailmaan".



Kirja sai alkunsa kun kirjallisuuden tutkija Olli Löytty lähetti Minna Lindgrenille viattoman kirjeen 19.3.2009. Musiikin intohimoinen kuuntelija oli kyllästynyt rockiin ja halusi ottaa nopeasti haltuun klassisen musiikin. Tästä alkoi kolmen vuoden kirjekurssi, jossa utelias ja analyyttinen Löytty hämmästelee klassisen musiikin ilmiöitä ja käytäntöjä ja kyselee neuvoja ymmärtääkseen kuulemaansa. Kummankin kirjoitettua 24 kirjettä Lindgren katsoi Löytyn olevan kokenut ja hyvin itsekseen pärjäävä klassisen musiikin harrastaja.



Kokenut musiikkitoimittaja Minna Lindgren huomasi kirjeenvaihdon aikana, että monet hänen itsestään selvinä pitämänsä asiat vaativat kenties syvempää pohtimista. Hän oppi vihdoin ymmärtämään, minkälaiset asiat voivat tuottaa vaikeuksia tai olla suoranaisesti esteenä klassisen musiikin kuuntelemiselle. Hän joutui myöntämään, että ei ole käynyt samanlaista keskustelua kokeneiden alan harrastajien kanssa, sillä konserteissa harvoin pohditaan sitä, mitä musiikki on ja mitä ihmisessä tapahtuu sitä kuunnellessa.



"Lyhyt kurssi klassisen musiikin maailmaan" perustuu Lindgrenin kokemuksiin kirjan parissa ja musiikkitoimittajana konserttien esittelijänä. Se sopii erityisesti jo klassista musiikkia kuunteleville, mutta myös niille, jotka vasta arasti harkitsevat asiaa.



Rauni Mali

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *