Kapellimestari Erkki Lasonpalo joulukonsertissa Lappeen Marian kirkossa

Lasonpalo johtaa Lappeenrannan kaupunginorkesteria keskiviikkona 11.12. 2013 Lappeen Marian kirkossa. Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Vuodesta 2008 opinnot ovat jatkuneet Sibelius- Akatemian kapellimestariluokalla professori Atso Almilan johdolla. Hän on osallistunut Jukka-Pekka Sarasteen, Mikko Franckin ja Tibor Bogányin mestarikursseille. Keväällä 2011 Wegelius-säätiö myönsi Lasonpalolle tunnustusapurahan orkesterijohdon opiskelun johdosta.



Lähiaikoina Lasonpalo  vierailee kapellimestarina muun muassa Turun, Lappeenrannan, sekä Helsingin kaupunginorkestereissa. Tämän lisäksi Lasonpalo on yksi Se ensemblen perustajista, ja toimii sen kapellimestarina.

Viulua Lasonpalo opiskeli ensin Espoon musiikkiopistossa sekä Lahden konservatoriossa. Sibelius-Akatemiassa hän on opiskellut viulua vuodesta 2004 prof. Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin, prof. Réka Szilvayn ja Tero Latvalan johdolla. Hän on toinen viulisti aktiivisesti toimivassa Postiglione jousikvartetissa, joka voitti kesällä 2009 kansainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun.



Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *