Vappumatinean solistina harmonikkataitaja Janne Valkeajoki

Milko Vesalainen Lappeenrannan kaupunginorkesterin intendentti:

Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Rakuunasoittokunnan Vappumatinessa kevään kohinaa keskiviikkona 1.5.2013 klo 14 Lappeenranta-salissa orkesteria johtaa liettualainen kapellimestari Vytautas Lukocius. Solistina Jean Francaix´n montmartrelaisen harmonikkakonserton soittaa lappeenrantalaistaustainen harmonikkataitaja Janne Valkeajoki.



Konsertin teemoina on Pariisi ja kevät. Ohjelmassa kuullaan Jaqcues Ibert´n sinfoninen sarja Pariisi, joka värittää kuulijalle 1920- ja 30-luvun pariisilaisnäkymiä metrolla ajamisesta Pariisin moskeijan itämaisuuteen, Pariisin laitakaupunkien näkymistä ravintola Bois de Boulognen tunnelmiin ja Champs Elyséen katuparaateihin. Vappumatinean keväisen annin kruunaa kokonaisuus Johann Straussin tunnetuimpia valsseja Etelän ruusuista Shampanja-polkkaan.



Vytautas Lukočius on liettualainen kapellimestari. Hän opiskeli Vilnan konservatoriossa pianonsoittoa ja orkesterinjohtoa. Vuosina 1999–2002 hän opiskeli Suomessa Sibelius-Akatemiassa. Vuosina 2000–2004 hän oli Liettuan kansallisen sinfoniaorkesterin avustava kapellimestari. Hän vierailee usein Suomessa yleensä johtamassa operetteja tai muuta kevyempää klassista musiikkia. Marraskuussa 2006 Lukočius voitti ensimmäisen palkinnon kolmannessa Jorma Panula -kapellimestarikilpailussa Vaasassa.

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *