Kolmessa Lyhdyssä Teemu Viinikainen Trio

Ravintola Kolmessa Lyhdyssä esiintyy keskiviikkona 20.2.2013 klo 20.00 alkaen Teemu Viinikainen Trio.



Kitaristi Teemu Viinikaisen luotsaaman trion soitossa kuuluvat tuore näkemys ja vankka kokemus. Yllätyksellinen trio perustettiin vuonna 2009 ja viime vuonna Prophone Records julkaisi kolmikon ensilevyn Nyt!. Viinikainen on konsertoinut useiden kansainvälisten jazzartistien, kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin ja Tim Hagansin, kanssa.



Tunnetun jazzkriitikon, Stuart Nicholsonin mukaan Viinikainen kuuluu "maailman kahdenkymmenen parhaan jazzkitaristin joukkoon". Suomen ykköskomppiin kuuluvat basisti Ville Herrala ja rumpali Mika Kallio täydentävät tämän trion soundin.



Suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu Viinikainen on noussut muun muassa Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanojen myötä maailmanluokan kitaristiksi. Kotimaassa Viinikainen on huomioitu mm. Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony-jazzpalkinnolla. Lisäksi hän on ollut kahdesti ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi Perko-Pyysalo-Viinikainen -trion levytysten ansiosta.



Viinikainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemian jazzosastolta, missä hän on myös toiminut opettajana vuodesta 2002 alkaen. Hänen poikkeuksellisesta kyvykkyydestään myös pedagogian puolella todistaa vastikään ilmestynyt jazzkitarointiin perehdyttävä oppikirja Rytmi elää.

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *